Gratis verzending in NL

10% korting op je eerste bestelling met de code lovexx

0645032794

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Not on Tuesday

Geen categorieDit betekent jouw geboortebloem
geboortebloem

Dit betekent jouw geboortebloem

Wat is jouw geboortebloem? Bijna iedereen kent zijn sterrenbeeld. Die is gebaseerd op de dag dat je jarig bent. Maar wist je dat er ook een geboortebloem bestaat? Deze is niet gebaseerd op de geboortedag maar op de geboortemaand! Benieuwd wat jouw geboortebloem is en wat het over je zegt? Lees verder!

 

JANUARI: ANJER EN SNEEUWKLOKJE

Januari-kinderen hebben niet één, maar twee geboortebloemen: de anjer en het sneeuwklokje. Een roze anjer betekent genegenheid, terwijl een rode voor liefde en een witte voor geluk staat. Sneeuwklokjes hebben dan weer een andere mooie betekenis: hoop en schoonheid.

FEBRUARI: VIOOLTJE EN SLEUTELBLOEM

Klein maar fijn, de geboortebloempjes van februari! Viooltjes staan voor loyaliteit en vertrouwen, terwijl je sleutelbloemen (volgens de astrologie althans) aan personen geeft die je niet kunt missen in je leven.

MAART: NARCIS

Als je de vrolijke gele narcis (of paasbloem) ziet verschijnen, dan weet je dat de lente in aantocht is. De bloem staat daarom voor een nieuw begin, maar ook voor onvoorwaardelijke liefde, vriendschap, geluk en respect.

APRIL: MADELIEFJE

Wat een lieflijk bloempje, het madeliefje! Met haar fijne witte blaadjes en geel hart is ze het symbool voor onschuld, puurheid, jeugdigheid en liefde.

MEI: MEIKLOKJE EN MEIDOORN

Al eens aan een bos meiklokjes geroken? Het heerlijk geurende bloempje staat voor lieflijkheid en bescheidenheid. De bloemen van de meidoornstruik betekenen dan weer hoop en geluk.

JUNI: ROOS EN KAMPERFOELIE

Een roos is meer dan alleen een teken van de liefde. Een roze staat voor geluk, een rode voor passie en een witte voor onschuld. Aangevuld met de kamperfoelie, het symbool voor een eeuwige liefdesband, heeft een juni-kind vast een hart voor romantiek.

JULI: RIDDERSPOOR EN WATERLELIE

Juli-kinderen hebben twee opvallende geboortebloemen. De waterlelie is de ster van het water en staat voor grootsheid, maar ook voor puurheid. De ridderspoor, met prachtige paarse bloempjes, weerspiegelt sterke liefdesbanden.

AUGUSTUS: GLADIOOL EN KLAPROOS

Een gladiool betekent kalmte, integriteit en onvoorwaardelijke liefde. De tere, maar prachtige klaproos staat dan weer voor levensvreugde en succes. Alleen maar moois voor augustus-kinderen!

SEPTEMBER: ASTER EN KLIMMENDE WINDE

Beide geboortebloemen van september draaien rond liefde. Asters weerspiegelen de kracht ervan samen met positiviteit, terwijl de klimmende winde een symbool van genegenheid is.

OKTOBER: COSMEA EN GOUDSBLOEM

De mooie roze of paarse cosmea weerspiegelt orde, vrede en sereniteit. De naam komt van het Griekse woord ‘cosmos’, wat orde, harmonie en wereld betekent. De tweede geboortebloem van oktober, de goudsbloem, staat dan weer voor optimisme en voorspoed.

NOVEMBER: CHRYSANT

Dat de geboortebloem van november een chrysant is, zal je misschien niet verbazen. Maar wist je ook al dat de bloem (volgens de astrologie) bijzondere krachten heeft en symbool staat voor jeugdigheid? Verschillende kleuren hebben daarbij een andere betekenis: rood staat voor liefde, wit voor puurheid en geel voor onbeantwoorde liefde.

DECEMBER: HULST EN DICHTERSNARCIS

Beide decemberbloemen staan voor hoop. Hulst symboliseert de hoop op huiselijk geluk, maar de witte dichtersnarcis heeft misschien nóg een mooiere betekenis: ze staat voor de wens dat je dierbaren precies blijven zoals ze zijn.

Post a comment

Hinthamerstraat 88B
5211 MS ‘s-Hertogenbosch

info@notontuesday.com

What’s app: 0645032794

%d bloggers liken dit: